Toegangspoorten


Voetgangerszone in WegbergVoetgangerszone in Wegberg

Als ingangspoorten bij de verkenning van de regio met nationale parken MeinWeg fungeren de vier gemeenten Roerdalen en Roermond aan Nederlandse en Wassenberg en Wegberg aan Duitse zijde. Van hieruit kunnen de bezoekers van de regio MeinWeg, na een hartversterking in de talrijke cafés en restaurants of na het winkelen, prima aan hun fiets- of wandeltocht beginnen. De vier ingangspoorten stellen we nu in het kort voor.toegangspoorttoegangspoort

Wildzwijn en ree heten je welkom

De Nationaalparkregio MeinWeg binnen de gemeenten Roermond, Roerdalen, Wegberg en Wassenberg wordt nu gekarakteriseerd door toegangspoorten met daarop de voor de regio typische dieren wildzwijn en ree. Op die manier worden bezoekers en bewoners erop gewezen dat ze zich nu in de grensoverschrijdende Nationaalparkregio MeinWeg bevinden. De regio staat voor prachtig natuur en landschap die voor recreanten van weerszijden van de grens een bijzonder betekenis heeft.


ActiviteitenFietsen en Wandelen

Er is geen natuurregio die zo geschikt is voor fietsen en wandelen als de Meinweg. De mens heeft sinds eeuwen zijn stempel gedrukt op dit cultuurlandschap met zijn unieke terrassenlandschap, verscholen tussen twee waterlopen, en de gebieden eromheen.
» verder

Gastheren

Hier vind u de "gastheren" van de Nationaalparkregio MeinWeg.
» verder