MeinWeg Guides


De gecertificeerde, grensoverschrijdende natuurgidsenDe gecertificeerde, grensoverschrijdende natuurgidsen

De MeinWeg Guides bieden voor alle doelgroepen rondleidingen met veelvuldige thema's, in verschillende gebieden, op veelzijdige manieren aan. Naast vaste tijdstippen, die men in de evenementenkaldender van het Grenspark Maas-Schwalm-Nette en op deze homepage kan vinden, zijn de MeinWeg Guides ook voor individuele excursies bij de desbetreffende organisaties te boeken.

»Hier vindt u de geschikte MeinWeg Guide voor u speciale tour.De deelnemers tijdens een excursie.De deelnemers tijdens een excursie.

Grensoverschrijdende natuurgidsen met succes opgeleid en certificaat uitgereikt

In het kader van het INTERREG IV A - project "Nationaalparkregio MeinWeg" werden in coöperatie met de
Natur- und Umweltschutzakademie NRW (NUA) 18 Nederlandse en 12 Duitse deelnemers in een workshop opgeleid tot gecertificeerde, grensoverschrijdende natuur- en landschapsgids binnen de "Nationaalparkregio MeinWeg".

De workshop vond plaats in twee weekenden en een complete week. Het programma bestond uit lezingen, excursies en rolspellen. De grensoverschrijdende gidsen maakten daarbij kennis met de natuur, landschap en cultuurgeschiedenis van de Nationaalparkregio MeinWeg, grondslagen van voorlichting en communicatie en de planning van excursies. Zowel de verschillen van natuurbeleid in Duitsland en Nederland als ook de culturele verschillen tussen Duitsers en Nederlanders kwamen aan de orde.DownloadMeinWeg Guides

De MeinWeg Guides bieden voor alle doelgroepen rondleidingen met veelvuldige thema's, in verschillende gebieden, op veelzijdige manieren aan. Vinden u »hier uw geschikte MeinWeg Guide voor u speciale tour.

Cursus Landschapsgids Midden Limburg

Het bezoeken van een mooi landschap met een landschapsgids is zeer de moeite waard.
Wil jij die landschapsgids zijn?
Geef je dan op voor de Cursus Landschapsgids Midden-Limburg. De cursus staat open voor mensen die interesse hebben in landschap, het ontstaan ervan en de samenhang tussen landschap en haar bewoners.
»www.ivncursusmiddenlimburg.nl

Fietsen en Wandelen

Er is geen natuurregio die zo geschikt is voor fietsen en wandelen als de Meinweg. De mens heeft sinds eeuwen zijn stempel gedrukt op dit cultuurlandschap met zijn unieke terrassenlandschap, verscholen tussen twee waterlopen, en de gebieden eromheen.
» verder