Links

Grenspark Maas-Swalm-Nette
Het Grenspark Maas-Swalm-Nette is een Duits Nederlands samenwerkingsverband gelegen tussen Mönchengladbach, Venlo en Roermond.
»www.grenspark-msn.nl

NABU Naturschutzstation Haus Wildenrath e.V.
NABU Naturschutzstation Haus Wildenrath e.V.
Het Biologisch Station van de Kreis Heinsberg en de stad
Mönchengladbach.
»www.nabu-wildenrath.de

Euregio Rhein-Maas-Nord
Samenwerkingsverband die zich inzet op de gebieden economie, arbeidsmarkt, infrastructuur en verkeer, veiligheid, sociaal-culturele netwerken, talen en cultuur, milieu, natuur en toerisme, om de Europese integratieproces voor de burgers in de grensstreek beleefbaar te maken.
»www.euregio-rmn.de

Gemeente Roermond
De grootste stad van de Nationaalparkregio MeinWeg is het cultuur- en winkelcentrum van Midden-Limburgs en ligt aan de rivieren Roer en Maas.
»www.roermond.nl

Gemeente Roerdalen
Zes dorpen vormen de gemeente Roerdalen. Hier staat de slogan „Ruimte voor rust“ centraal. In Roerdalen ligt het Nationaal park de Meinweg, die het hart van de Nationaalparkregio vormt.
»www.roerdalen.nl

Stadt Wassenberg
De stad Wassenberg kijkt terug naar een afwisselende geschiedenis die in de historische binnenstad nog steeds te beleven is. Maar ook vrienden van de natuur komen niet te kort, rond een derde van het stadgebied bestaat uit bos.
»www.rathaus-wassenberg.de

Stadt Wegberg
De stad Wegberg is de meest noordelijke stad van de Kreis Heinsberg en met 40 kleinere en grotere plaatsen een vrij uitgestrekte gemeente. Landschappen vol afwisseling nodigen uit om te wandelen en te fietsen.
»www.wegberg.de

Staatsbosbeheer Regio Zuid
Al ruim 100 jaar worden natuurgebieden beheert door Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer beheert ca. 246.000 ha bos, duinen, heide, uiterwaarden en moerasgebieden. Tot de doelen van Staatsbosbeheer hoort ook het beheren van cultuurhistorische elementen. In het Nationaal park de Meinweg beheert Staatsbosbeheer 1600 ha.
»www.staatsbosbeheer.nl

Overlegorgaan Nationalpark De Meinweg
Het Nationaal park De Meinweg word door een aantal partijen vertegenwoordigd. Dit zijn de terreinbeheerder Staatsbosbeheer zoals Prorail, eigenaar van het spoorlijn, de gemeente Roerdalen en een aantal particuliere eigenaren.
»www.np-demeinweg.nl

Landesbetrieb Wald und Holz NRW, Forstamt Niederrhein
Het Regionalforstamt Niederrhein des Landesbetriebes Wald und Holz NRW (Duitse bosbouwoverheid) omvat een oppervlakte van in totaal 4.000 km² langs de Nederrijn. Tot het Regionalforstamt Niederrhein behoren de Kreise (districten) Wesel, Kleve, Neuss en Viersen en de steden Düsseldorf, Krefeld en Mönchengladbach.
»www.wald-und-holz.nrw.de

Provincie Limburg
Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland. Hoofdstad van de provincie Limburg is Maastricht.
»www.prvlimburg.nl

Land Nordrhein-Westfalen
Nordrhein-Westfalen is de Duitse deelstad met de hoogste bevolking. Het ligt in het westen van het land. Hoofdstad is Düsseldorf.
»www.nrw.de

Kreis Heinsberg
De Kreis Heinsberg is de meest westelijke Kreis (district) in Duitsland met rond 250.000 inwoners. Kenmerkend is het uitgebreide cultuurlandschap, de beekdalen van de Roer, de Wurm en de Swalm zoals bossen en heidevelden binnen het Grenspark Maas-Swalm-Nette en het natuurgebied Teverener Heide.
»www.kreis-heinsberg.de

Bezirksregierung Köln
Centrale overheid van het Regierungsbezirk Köln met de hoofdtaken versterking van economie en wetenschap, bescherming van natuur. Landschap en milieu.
»www.bezreg-koeln.nrw.de

VVV Midden-Limburg
VVV Midden-Limburg is de organisatie voor toerisme in Midden-Limburg. Hier is infomatie over bezienswaardigheden, evenementen, overnachtingsmogelijkheden en andere horecagelegenheden verkrijgbaar.
»www.vvvmiddenlimburg.nl

WFG Heinsberger Land
De Wirtschaftsförderungsgesellschaft (WFG) is de organisatie voor toerisme en marketing binnen de 10 gemeentes van de Kreis Heinsberg.
»www.heinsberger-land.de

IVN - natuur- en milieueducatie
Hoofdtaak van deze organisatie met een landelijk secretariaat en consulentschappen in alle Nederlandse provincies en 18.000 leden is natuur- en milieueducatie voor mensen uit alle doelgroepen.
»www.ivn.nl

NUA - Natur- und Umweltschutz Akademie NRW
De NUA hoort tot de overheid LANUV (Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz des Landes NRW) en heeft als kerntaak voorlichting en bijscholing van de burgers en active vrijwilligers rond natuur- en milieubescherming.
»www.nua.nrw.de

Heimatverein Wassenberg
De heemkundevereniging Wassenberg houdt zich naast de geschiedenis van de stad ook bezig met natuur en landschap. Er worden begeleide wandelingen en fietstochten en andere evenementen rond de verschillende thema’s aangeboden.
»www.heimatverein-wassenberg.de

Historischer Verein Wegberg
Binnen de Historische Verein Wegberg houden zich verschillende werkgroepen bezig met de geschiedenis van de stad Wegberg. De Historische Verein heeft een loketfunctie voor alle geïnteresseerden en biedt hulp bij het verwerken van cultureel erfgoed.
»www.historischer-verein-wegberg.de

Heemkundevereniging Roerstreek
De heemkundevereniging van de gemeente Roerdalen. Naast het Roerstreekmuseum dat door de heemkundevereniging word onderhouden, worden in werkgroepen de thema’s archeologie, biologie, monumenten, genealogie en fotografie behandelt.
»www.roerstreekmuseum.nl

Stichting Oude Kerkhof Roermond
Taak van de Stichting Oude Kerkhof Roermond is het duurzame behoudt van het oude kerkhof Roermond. Hiervoor organiseert de Stichting lezingen, rondleidingen en publicaties en begeleidt restauratiemaatregels rond de kerkhof.
»www.oudekerkhofroermond.nl

ArnyZona Photography
Fotograaf Arny Raeds heeft de foto‘s voor deze internetsite gemaakt. En hij maakt ook andere buitengewone foto’s.
»www.arnyzona.com