Fietstocht naar Roermond


Roerkade in RoermondRoerkade in Roermond

Begin- en eindpunt is hotel Graf Gerhard in Wassenberg.

Lengte: 25 km
Aantal deelnemers: min. 6, max. 10 personen
Prijs per deelnemer: 15,00 € per persoon (zonder consumpties, zonder stadsrondleiding), kinderen t/m 14 jaar gratis

Fietsen meebrengen, kleding aan de weersomstandigheden aanpassen.

We fietsen over een oude handelsroute, doorspekt met talrijke cultuurhistorische bezienswaardigheden richting Nederland. Het eerste etappedoel is de aan de Rode Beek gelegen watermolen „Gitstappermolen“ – een volledig functionerende molen uit 1667.

Na enkele kilometers bereiken we het unieke nationaal park De Meinweg met zijn uitgestrekte heidevelden, resultaat van extensief agrarisch gebruik vanaf de Middeleeuwen. Verder fietsend komen we in de volle lengte door het nationaal park, in elk jaargetijde een belevenis voor natuurliefhebbers.

Al in de buitenwijken van de stad Roermond genieten we van het fietsvriendelijke verkeer, passeren de Munsterkerk en na een rit van ca. 2 uur staan onze fietsen op een bewaakte parkeerplaats in de stad.

Desgewenst kan een stadsrondleiding onder leiding van een Nederlandse gids van de Nationaalparkregio MeinWeg worden geboekt. U zult ervan opkijken, wat deze stad in haar meer dan 2000-jarige geschiedenis al heeft beleefd.

De terugweg vindt naar keuze door het Roerdal of via het Naturschutzstation Wildenrath van de Duitse natuurbeschermings-organisatie NABU.

Arrangement van het hotel Graf Gerhard


DownloadMeinWeg Guides

In het kader van het INTERREG IV A - project "Nationaalparkregio MeinWeg" werden in coöperatie met de
Natur- und Umweltschutzakademie NRW (NUA) 18 Nederlandse en 12 Duitse deelnemers in een workshop opgeleid tot gecertificeerde, grensoverschrijdende natuur- en landschapsgids binnen de "Nationaalparkregio MeinWeg".
» verder

Graf Gerhard

Door het gezin geleid hotel in het centrum van Wassenberg. Ideaal als uitgangspunt of stopplaats voor wandelingen, fietstochten of nordic walking op bewegwijzerde wegen. In de directe omgeving vindt u een golfbaan, zwembad en maneges. Zeer goede verkeersverbinding met Nederland en het Ruhrgebied.
» verder