Fietstocht naar het dal van de watermolens


Kasteel Tüschenbroich met de oliemolen in de voorgrondKasteel Tüschenbroich met de oliemolen in de voorgrond

Begin- en eindpunt is hotel Graf Gerhard in Wassenberg.

Lengte: 25 km
Duur: 3,5 tot 4 uur
Aantal deelnemers: min. 6, max. 10 personen
Prijs per deelnemer: 8,00 € per persoon (zonder consumpties), kinderen t/m 14 jaar gratis

Fietsen meebrengen, kleding aan de weersomstandigheden aanpassen.

We fietsen door het Nederrijnse landschap naar de bronnen en kwelgebieden van de Swalm, het natuurreservaat Tüschenbroich met een grandioos panorama: 2 watermolens, een kasteel en een motte midden in de molenvijver. Op onze fietstocht naar het centrum van de stad Wegberg waar de bron van de Swalm ligt, komen we langs meerdere molens. Bij deze gelegenheid komt u natuurlijk veel te weten over geschiedenis, functie en betekenis van de molens o.a. bij de vlasverwerking.

Na een versterking in een molen, met bezichtiging van het maalwerk, leidt de route ons naar het terrein van de Duitse natuurbeschermingsorganisatie NABU. Hier is in de afgelopen 30 jaar een oase voor oude fruitboomsoorten en oude huisdierrassen ontwikkeld.

Door het grensbos bereiken we de Dalheimer Molen. Deze molen staat aan de Rode Beek, de grensbeek tussen Nederland en Duitsland.

Na ca 3,5 tot 4 uur bereiken we de Bergfried van Wassenberg weer.

Arrangement van het hotel Graf Gerhard


ActiviteitenDownloadMeinWeg Guides

In het kader van het INTERREG IV A - project "Nationaalparkregio MeinWeg" werden in coöperatie met de
Natur- und Umweltschutzakademie NRW (NUA) 18 Nederlandse en 12 Duitse deelnemers in een workshop opgeleid tot gecertificeerde, grensoverschrijdende natuur- en landschapsgids binnen de "Nationaalparkregio MeinWeg".
» verder

Graf Gerhard

Door het gezin geleid hotel in het centrum van Wassenberg. Ideaal als uitgangspunt of stopplaats voor wandelingen, fietstochten of nordic walking op bewegwijzerde wegen. In de directe omgeving vindt u een golfbaan, zwembad en maneges. Zeer goede verkeersverbinding met Nederland en het Ruhrgebied.
» verder