Wandelen


MeinWeg - jouw weg!MeinWeg - jouw weg!

Met de benenwagen onderweg

De rondlopende wandelroutes die in de vier gemeentes zijn ontwikkeld, hebben verschillende lengtes en zijn ook voor ongeoefende wandelaars gemakkelijk te lopen. Ook voor gezinnen met kinderen, senioren en mensen met een handicap zijn de meeste routes erg geschikt. De beschrijvingen van de diverse routes geven hier informatie over. De routes lopen langs cultuurhistorische bezienswaardigheden, hebben een relatie met de Meinweg en zijn landschappelijk aantrekkelijk. Het is mogelijk om in etappes door de Meinweg te wandelen en de nadruk op verschillende onderwerpen te leggen. Zo is het Dal van de Molens even aantrekkelijk als een bezoek aan het centrum van Roermond of de verkenning van de voormalige geheime smokkelaarsroutes, waarop het kleine en niet helemaal legale grensverkeer tussen Limburg en Duitsland tot ver in de 20e eeuw plaatsvond. U zult historische bouwwerken ontdekken en veel over de bewogen geschiedenis van deze regio in het hart van Europa te weten komen. Maar vooral zult u zich uitstekend ontspannen, dat beloven we.


ActiviteitenGeschiedenis op locatie

In de gehele regio met nationale parken MeinWeg en de 14 kerkdorpen en 4 gemeentes kunnen in het landschap veel getuigen van de lange, gemeenschappelijke geschiedenis ontdekt worden.
» verder

Natuur en Landschap

Typisch voor De Meinweg is het door de ijstijden gevormde terrassenlandschap met zijn tot 50 verschil in hoogte en zijn bossen, venen en heiden.
» verder