Kaarten


De fiets- en wandelkaart van de Nationaalparkregio MeinWegDe fiets- en wandelkaart van de Nationaalparkregio MeinWeg

Op de fiets en te voet door de MeinWeg
Vers van de pers zijn vanaf nu grensoverschrijdende fiets- en wandelkaarten beschikbaar die Wassenberg, Wegberg, Roerdalen en Roermond met elkaar verbinden.

De fietsroute loopt via het knooppuntensysteem door de mooiste landschappen van de Nationaalparkregio Meinweg. De wandelkaart bevat wandelroutes en informatie rondom de thema’s natuur en cultuur in de afzonderlijke gemeentes. De thematische routes tonen de cultuurhistorische bezienswaardigheden en het gemeenschappelijke culturele erfgoed van de Nederlands-Duitse Meinweg. De beschrijvingen van de wandelroutes zijn ook via het internet te downloaden voor de Cultuurhistorische Routes en NatuurGenotRoute »verder. Begeleidende infobrochures bij de beide kaarten informeren u over de gevarieerde regio. Alle routes worden binnenkort ook als GPX-Download via »www.fahrrad-buecher-karten.de aangeboden.
De kaarten zijn te verkrijgen in de reguliere boekhandel, fietskaart: ISBN 978-3-87073-507-4, wandelkaart: ISBN 978-3-87073-508-1. Prijs per stuk: 7,95 €


Fietsen en Wandelen

Er is geen natuurregio die zo geschikt is voor fietsen en wandelen als de Meinweg. De mens heeft sinds eeuwen zijn stempel gedrukt op dit cultuurlandschap met zijn unieke terrassenlandschap, verscholen tussen twee waterlopen, en de gebieden eromheen.
» verder

Cultuurgeschiedenis Routen

In de vier gemeenten van het Nationaal Park Meinweg regio zijn met behulp van eigen clubs wandelpaden langs de historische plaatsen en culturele elementen die ofwel verwijzen naar De Meinweg, of van toeristisch of historisch belang zijn.
» verder

NatuurGenotRoute

De wandelroutes zijn tussen de 5 en 13 km lang en beginnen of eindigen altijd bij parkeerplaatsen en restaurants. Door dit netwerk is het mogelijk natuur en landschap van de hele regio wandelend te verkennen.
» verder